آئین دادرسی مدنی چیست
آئین دادرسی مدنی، مجموعه اصول و مقرراتی است که در مقام رسیدگی به امور حسبی و کلیه دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاههای عمومی، انقلاب، تجدیدنظر، دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور اعمال میشود. این آئیننامه شامل 529 ماده و 72 تبصره است.
آئین دادرسی مدنی، تشریفاتی است که مشخص میکند افرادی که مدعی حقی برای خود هستند یا اختلافی در امور مدنی با یکدیگر دارند چگونه میتوانند این حقوق را به موقع اجرا درآورند. این آئیننامه شامل مواردی مانند ورود شخص ثالث، جلب شخص ثالث، دعوای متقابل، تأمین دلیل، اظهارنامه تصرف عدوانی، ممانعت از حق و دعوای مزاحمت، اقرار، انواع سند، انکار و تردید، ادعای جعل، گواهی، معاینه محل، تحقیق محلی، رجوع به کارشناس، سوگند و… میباشد.
آئین دادرسی مدنی یکی از مهمترین آئیننامههای حقوقی در ایران است که برای رسیدگی به دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاههای عمومی و انقلاب اعمال میشود. این آئیننامه شامل مجموعه اصول و مقرراتی است که در مقام رسیدگی به امور حسبی و کلیه دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاههای عمومی، انقلاب، تجدیدنظر، دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور اعمال میشود.
آئین دادرسی مدنی شامل 529 ماده و 72 تبصره است که در سال 1379 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این آئیننامه تشریفاتی است که مشخص میکند افرادی که مدعی حقی برای خود هستند یا اختلافی در امور مدنی با یکدیگر دارند چگونه میتوانند این حقوق را به موقع اجرا درآورند.
آئین دادرسی مدنی شامل مواردی مانند ورود شخص ثالث، جلب شخص ثالث، دعوای متقابل، تأمین دلیل، اظهارنامه تصرف عدوانی، ممانعت از حق و دعوای مزاحمت، اقرار، انواع سند، انکار و تردید، ادعای جعل، گواهی، معاینه محل، تحقیق محلی، رجوع به کارشناس، سوگند و… میباشد. این آئیننامه برای رسیدگی به دعاوی مدنی و بازرگانی در دادگاههای عمومی و انقلاب اعمال میشود و تشریفاتی را مشخص میکند که افرادی که مدعی حقی برای خود هستند یا اختلافی در امور مدنی با یکدیگر دارند چگونه میتوانند این حقوق را به موقع اجرا درآورند.